Juli 2018: WELKOM BEZOEKER

 

 

logo1vlinder

WELKOM OP DE SITE VAN STICHTING

HET STEUNPUNT 

EN ROUWZORG KANAALZONE

 

Wij houden een zomerstop van 1 juli tot en met 30 augustus 2018. Uiteraard zijn wij bereikbaar voor vragen, problemen, aanmelden (groeps)rouwzorg en andere zaken die u kwijt wilt. Hiervoor kunt u bellen met 06 20830968 of mailen met hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com of rouwzorg-kanaalzone@outlook.com                   Dan  nemen wij contact met u op!

expositie tekengroep het Steunpunt 020

HET TEAM VAN HET STEUNPUNT WENST U EEN FIJNE ZOMER!!

agenda

WELZIJNSMARKT HET STEUNPUNT
23 Maart 2019
Prijsjes voor de verloting en spullen voor de rommelmarkt zijn welkom!
Heeft u oude lakens? Ook die kunnen wij gebruiken om over de tafels de leggen.
Inzamelpunt voor rommelmarkt spullen:
Yvonne Dijkstra: 06 36486364

 

STOMA THEMAMIDDAG
3 oktober “stoma in het dagelijks leven”.  

Met medewerking van WELLAND STOMAZORG
Aanvang: 13.00u-15.00u, Rivierenhuis,Terneuzen IJsselstraat 3. Vrij toegang

7 OKTOBER 2018
BENEFIETCONCERT VOOR
HET STEUNPUNT
GEORGANISEERD DOOR DE PIT

MET: THE BLUE CLAY
Akoestische blues/folk muziek. Naast eigen werk speelt de groep oude blues en hillbillynummers met invloeden uit bluegrass-, tex-mex- en zydeco muziek.

WORKSHOP SIERADEN MAKEN
Op 31 oktober wordt er een workshop sieraden maken gehouden, met als basis de Zeeuwse Knop. Deze activiteit staat onder leiding van Sjennie de Bruijne. Aanvang 14u. Vivaldizaal Ter Schorre. Verdere info volgt.

MEDITATIE
Meditatie wordt gegeven op maandagmiddag in het Leeuwenkwartier (bij speeltuin Oranjekwartier)
Leeuwenlaan 31
4532 AE Terneuzen
Ann Lanckriet van de Maha Karuna C’han (Ton Lathouwers en André v.d. Braak) geeft al jaren deze meditatie en is hiervoor erkend.
Dit geeft ze als vrijwilliger voor: het Steunpunt, centrum voor (ex)kankerpatiënten en mensen met een chronisch ziektebeeld
Data:
10 – 17 – 24 september
1 – 8 – 22 – 29 oktober
5 – 19 – 26 november
3 en 10 december
Tijd: 17u inloop met thee, aanvang 17.30u stipt.
Aanmelden bij: Ann Lanckriet 06 30835942
Bijdrage: € 35 tot en met 10 dec. . Per keer € 5

Mededeling NFK

Een aantal ziekenhuis(afdelingen) voert actief campagne d.m.v. een animatievideo, poster, folders en online middelen (social media). Zij meten ook de responspercentages gedurende de campagne. Hiernaast zetten meerdere ziekenhuisafdelingen de gratis NFK-campagnemiddelen in en stimuleren ze hun patiënten om de vragenlijsten in te vullen. Lees meer op: https://nfk.nl/promprem. Op deze webpagina vind je meer informatie en vrij te downloaden campagnemiddelen zoals folders, posters, een voorlichtende animatievideo en een Q&A. Deze middelen kunnen ziekenhuizen die aan willen sluiten bij de campagne inzetten.

Vraag voor medewerking

Mijn naam is Ingrid Boelhouwer, docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam én iemand die 6 jaar geleden de diagnose borstkanker kreeg. Ik heb diverse behandelingen meegemaakt en leerde veel lotgenoten kennen. Hoe het leven dan verder gaat, bij werkenden vaak ook op de werkvloer, en dan ook op de langere termijn na de eerste twee jaar, dat begon mij te fascineren. Daar blijkt namelijk nog te weinig over bekend.

Daarom ben ik vanuit de Hogeschool van Amsterdam gestart met een promotieonderzoek ‘Werk na kanker’. Los van het belang van dit onderwerp, is het unieke van mijn onderzoek dat het gericht is op de periode wat langer na de diagnose kanker (namelijk 2 tot 10 jaar erna) en dat het niet alleen gaat om werkenden in loondienst, maar bijvoorbeeld ook uitzendkrachten, zzp-ers en ondernemers.
Op de webpagina http://www.werk na kanker staat algemene informatie, een animatie en de link naar de vragenlijst. Een rechtstreekse link naar de vragenlijst is hier te vinden.
En hier vind u ook nog een heel kort van BNR radio op 25/6/18, waarin men mij helpt met een oproep: https://www.bnr.nl/player/archief/20180625155500120https://www.bnr.nl/player/archief/20180625155500120


INFORMATIEPUNT BIBLIOTHEEK
Op vrijdagmiddag kunt u terecht bij het informatiepunt van het Steunpunt in de Bibliotheek Terneuzen van 13.15u u tot 16u. voor vragen, aanmelden activiteiten of een praatje. Behalve tijdens de maanden juli en augustus

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Aanmelden  activiteiten: hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com

welzijnsmarkt17-19

 Rouwzorg Kanaalzone

ALS EEN GELIEFDE STERFT – Hans Stolp

Als een geliefde sterft is de schok meestal zo groot, dat het niet echt tot ons doordringt wat er allemaal gebeurt.
We zien het wel, maar beseffen het niet. Pas later, wanneer we ons gaan realiseren dat het echt waar is dat onze geliefde nooit meer terugkomt, komen de gevoelens naar boven die zijn of haar dood in ons hebben opgeroepen.
En dan begint de lange weg van het doorleven van het verdriet en de eenzaamheid.

Voor velen is deze periode ook de tijd waarin we allerlei vragen gaan stellen zoals: wat is de dood eigenlijk? We willen weten en begrijpen.
En daarom is juist deze periode van verdriet dikwijls ook het begin van een nieuwe, spirituele levensweg. Met onze gevoeligheid kunnen we aanvankelijk de weg van onze geliefde aan de overkant van de dood nog heel goed volgen.

Maar hoe verder deze reist, hoe ijler de verbinding wordt. En dan voelen we ons pas echt alleen. Sommige mensen hebben het nodig om veel te praten, anderen juist niet. Maar wat onze persoonlijke houding hierin ook is, voor bijna iedereen betekent het verwerken van het verdriet het gaan door een donkere tunnel, waarin je soms geen hand voor ogen kunt zien.

Pas voorbij het diepste donker begint er weer wat licht te dagen, kunnen wij ons weer heel voorzichtig, stap voor stap, openen voor het leven. En wanneer het einde van de tunnel in zicht komt, ben jij op die lange tocht door het donker tot een ander mens geworden. Want elk rouwproces is ook een transformatieproces.

aanmelden (groeps)rouwzorg NAJAAR 2018

U kunt zich weer aanmelden voor de nieuwe rouwzorggroep. Het is een gesloten groep . Dat betekent dat men zich inschrijft voor de volledige reeks bijeenkomsten en dat na de start er geen nieuwe mensen bijkomen. De afspraak wordt gemaakt dat wat binnen deze groep besproken wordt, ook daar zal blijven. Wij hechten aan deze privacy.

Na aanmelding wordt u gebeld en maakt één van de begeleiders van de rouwgroep een afspraak met u voor een intakegesprek.

Emoties, eenzaamheid en de behoefte om te praten over het verlies van een dierbare, horen bij verlies en rouw. Niemand kan deze gevoelens opheffen. De rouwzorggroep  biedt u de mogelijkheid om hier aan te werken.  Respect voor elkaar en ruimte voor het verhaal achter het verlies staan centraal. Hierdoor zal elke rouwgroep of bijeenkomst een eigen karakter hebben. Een rouwgroep bestaat uit maximaal 8 personen en er zijn acht groepsbijeenkomsten.

Indien u de voorkeur geeft aan 1 op 1 rouwzorg, dan is dit ook mogelijk.

Aanmelding: rouwzorg-kanaalzone@outlook.com  Wij nemen dan contact met u op.

rouw1 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Workshop tekenen

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

Stichting het Steunpunt is een vrijwilligersorganisatie, met een team van 32 vrijwilligers.

Onze teamleden bieden begeleiding , ondersteuning en informatie aan de gasten uit onze doelgroep en alle anderen die direct of indirect te maken hebben met kanker of een chronische ziekte.

Bij het Steunpunt staat de mens centraal. Wij zijn op zoek naar uitbreiding van ons team. Naast collegialiteit en het uitdragen van de missie en visie van Het Steunpunt, verwachten we van vrijwilligers, dat ze goed kunnen luisteren, beschikken over een empatisch vermogen, het eigen verhaal van ondergeschikt belang vinden en in staat zijn gesprekken te voeren die gericht zijn op de bezoekers. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken.

Wij zoeken vrijwilligers voor:

  • Opzetten, leiden of ondersteunen van activiteiten. Dit kan ondersteuning zijn bij creatieve activiteiten, maar ook bij inloop-of themamiddagen of avonden.
  • Het bemensen van een promotiestand of tafel bij evenementen, gezondheids-en welzijnsmarkten.
  • Het bedenken en uitvoeren van leuke ideeën voor acties en de uitbouw van de vrienden van Het Steunpunt .hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com                                                                          

 

 

Met dank aan onderstaande donateurs 2018


 mevr. N. Riemens


InBalans praktijk voor Sensi-therapie en coaching

(Rosita van Geersdaele)

Veerstraat 15, Zaamslag

http://www.inbalans-zaamslag.nl


 

Mini Roparun voor de sponsoring van de Steuntas (Troosttas)

WELLAND STOMAZORG


Mevr. A. de Bruijne – de Feijter

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: